Siste nytt fra Alexi

Kryptovaluta

Kryptovaluta

Kryptovaluta og desentralisering

Mange tror at all kryptovaluta er desentralisert. Dette stemmer ikke. All kryptovaluta er ikke desentralisert. Det viktige med kryptovaluta er at det er en digital valuta som bruker kryptografi. Selve sentraliseringen eller desentraliseringen er ikke et krav for å lage en digital valuta. Den meste kjente sentraliserte valutaen er Ripple. Ripple bestemmer hvem som skal godkjenne transaksjonene. Det er derfor Ripple har blitt så godt likt av banker og andre. Det er mye makt i å kunne kontrollere transaksjoner og verdistrømmer. Her kommer det fort store kjemper på banen som vil ha sitt å si om hvordan ting skal gjøres og hvordan de vil at de skal gjøre ting.

NEO er en annen valuta som bruker et sentralisert system for å kontrollere sine transaksjoner. NEO bruker 7 forskjellige noder til å godkjenne transaksjoner. Alle nodene er igjen styrt og kontrollert av et selskap. På denne måten har selskapet mye innflytelse og oversikt. Cardano, IOTA og NEM er andre typer kryptovalutaer som er sentraliserte valutaer på forskjellige nivåer. Her gjelder det å holde fingeren rett i munn slik at man ikke blander sammen hvem som gjør hva.

Hensikten med Bitcoin

Bitcoin er som sagt en digital valuta som hvem som helst kan bruke. Hele poenget med Bitcoin er at du kan overføre en verdi fra deg selv til en annen. Det betyr rett og slett at du kan gi eller selge noe direkte til en annen. Du har muligheten til å kjøpe bitcoin og andre kryptovalutaer på diverse børser. Du kan ta frem din telefon og Vippse noe veldig raskt til en annen person. Det betyr ikke at du gir pengene direkte til den andre personen, men at DNB heller jobber veldig raskt slik at pengene kommer til den andre personen raskt. Det er derfor hele tiden mellommenn i det vi gjør.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *